Costurile asigurarii datoriilor Greciei impotriva riscului de neplata urca la un nou nivel record

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 08:57
1277 citiri
Costurile asigurarii datoriilor Greciei impotriva riscului de neplata urca la un nou nivel record

Costul asigurarii obligatiunilor Greciei impotriva riscului de neplata a crescut joi la un nou nivel record, din cauza temerilor ca recuperarea economica va agrava dificultatile tarii priind plata datoriilor, transmite Bloomberg, informeaza Mediafax.

Astfel, costurile pentru asigurarea datoriilor Austriei impotriva riscului de default (credit default swap-CDS) au urcat joi cu 0,38 puncte procentuale la 9,7%, potrivit datelor CMA DataVision.

Contractele CDS pentru obligatiunile Portugaliei au crecut cu 0,16 puncte procentuale, la 3,36%, iar cele ale Spaniei cu 0,04 puncte.

"Recuperarea economica este esentiala pentru capacitatea anumitor state de la periferia zonei euro de a-si indeplini obligatiile financiare. In ultima perioada au existat mult indicii ca recuperarea economica incetineste", a afirmat Christian Weber, analist la UniCredit.

La avansul costurilor CDS pentru Grecia a contribuit si anuntul Eurostat privind un avans sub asteptari in luna aprilie al comenzilor industriale din Europa, dupa ce miercuri institutia a informat ca evolutia pozitiva a industriei prelucratoare si a serviciilor a incetinit in iunie.

#costuri asigurari grecia risc plata , #Grecia