Comisia Europeana: Sectorul privat este o solutie "la indemana" pentru Grecia

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 15:47
1139 citiri
Comisia Europeana: Sectorul privat este o solutie "la indemana" pentru Grecia

Comisia Europeana nu este insensibila la situatia Greciei, ale carei probleme privind datoriile s-au acumulat in timp, ceea ce face mai dificila solutionarea lor, mai ales in actualul context economic european, a afirmat vineri un purtator de cuvant al executivului comunitar.

Amadeu Altafaj, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru afaceri economice si monetare si euro Olli Rehn, a declarat, de asemenea, ca un acord privind reducerea datoriei grecesti fata de creditorii privati, cifrata la aproximativ 100 miliarde de euro, este "la indemana", in ciuda dificultatii negocierilor in aceasta privinta.

"Exista o vointa evidenta a partilor participante la discutii de a ajunge la un acord asupra participarii sectorului privat, pe baza de voluntariat", a spus Altafaj.

Vicepresedintele CE Olli Rehn a apreciat joi, la Haga, ca un acord intre guvernul grec si creditorii privati este probabil pana la finalul acestei saptamani, desi liderul Eurogrupului (ministrii de finante din zona euro), Jean-Claude Juncker, a calificat drept extrem de grele negocierile pe acest subiect.

Incheierea acordului mentionat este complicata de incercarea Atenei de a semna un al doilea program de asistenta financiara internationala cu Uniunea Europeana si FMI, dupa cel incheiat in vara lui 2010, in valoare de 110 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia ajutor UE, #creditori privati Grecia, #ajutor international Grecia , #Grecia