Comisar UE: Grecia ar trebui sa inceteze sa mai caute tapi ispasitori

Luni, 20 Februarie 2012, ora 10:19
1237 citiri
Comisar UE: Grecia ar trebui sa inceteze sa mai caute tapi ispasitori

Grecia ar trebui sa inceteze sa mai caute tapi ispasitori in strainatate pentru propriile probleme si ar trebui sa munceasca mai mult pentru a iesi din actuala situatie economica dificila, a declarat comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

"Sper ca grecii sa se concentreze asupra reconstructiei tarii in loc sa dea vina pentru problemele lor pe tapi ispasitori din afara", a spus Reading, intr-un interviu pentru cotidianul austriac Kurier, preluat de AFP.

Aprobarea celui de-al doilea pachet de imprumuturi externe pentru Grecia, in valoare de 130 de miliarde de euro, a fost amanata de mai multe ori, oficialii europeni fiind nemultumiti ca statul elen nu a implementat masurile de austeritate convenite.

"Solidaritatea nu este gratuita. Grecia trebuie sa aiba propria contributie. Sper ca ministrii de Finante sa ajunga la o intelegere pentru pachetul de ajutor. Dar cu anumite conditii. Banii nu ar trebui aruncati intr-o prapastie fara fund", a spus Reading.

Guvernul elen a adoptat noi masuri de austeritate pentru anul acesta, masura ceruta de liderii europeni pentru aprobarea ajutorului extern de 130 de miliarde de euro.

Ministrii de Finante din uniunea monetara se vor intalni luni, pentru a discuta pachetul financiar, al doilea dupa ce in 2010 au aprobat imprumuturi de 110 miliarde de euro pentru statul elen.

#comisar european criza financiara Grecia, #criza economica grecia, #faliment grecia, #masuri austeritate grecia , #Grecia