Calendarul imprumuturilor acordate Greciei, devansat cu 3 luni

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 18:42
1185 citiri
Calendarul imprumuturilor acordate Greciei, devansat cu 3 luni

Intregul calendar pentru eliberarea imprumuturilor acordate Greciei de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International a fost devansat cu trei luni ca urmare a intarzierii aparute la plata unei transe din 2011, a anuntat joi Comisia Europeana.

Urmatoarea transa din acordul de imprumut, in valoare de 5 miliarde de euro, pe care Grecia trebuia sa o primeasca in luna decembrie 2011 conform calendarului initial, va fi eliberata in luna martie 2012, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei, Olivier Bailly, transmite Reuters.

Alte 10 miliarde de euro pe care Grecia trebuia sa le primeasca in luna martie a acestui an, conform calendarului initial, vor fi platite abia in luna iunie. In plus, toate aceste sume ar putea fi amanate daca inspectorii vor ajunge la concluzia ca autoritatile de la Atena nu si-au indeplinit promisiunile de reforma fiscala.

Anul trecut, autoritatile de la Atena au avertizat in repetate randuri ca exista riscul sa intre in incapacitate de plata daca UE si FMI nu platesc la timp transele programate. Aceste plati fac parte din ajutorul promis Greciei in cadrul unui program de finantare in valoare de 110 miliarde de euro convenit cu UE si FMI in 2010. Din suma totala, 73 miliarde de euro au fost deja platite si mai raman de eliberat 37 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorie grecia, #bani europeni Grecia, #imprumut fmi grecia , #Grecia