Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boagiu a semnat pentru dezvoltarea celor doua sectoare de cale ferata

Boagiu a semnat pentru dezvoltarea celor doua sectoare de cale ferata

Ministrii Transporturilor din Romania, Bulgaria, Grecia si Ungaria au semnat joi, la Bruxelles, Declaratia comuna privind sprijinul pentru dezvoltarea a doua sectoare de cale ferata din cadrul proiectului prioritar 22- TEN-T Atena-Sofia-Bucuresti-Budapesta-Viena-Praga-Nurnberg-Dresda, anunta Newsin.

Declaratia a fost semnata in prezenta vicepresedintelui Comisiei Europene si comisar european pentru transport, Siim Kallas si a coordonatorului Uniunii Europene pentru proiectul prioritar 22 din TEN-T, Gilles Savary.

Ceremonia de semnare a declaratiei a avut loc la Bruxelles in marja reuniunii Consiliului de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana.

"Prin Declaratia de astazi (joi, n.r.) intram in faza finala de pregatire a acestui extraordinar proiect de infrastructura feroviara pentru finantarea de la Uniunea Europeana in perspectiva financiara 2014-2020. Romania, Bulgaria, Grecia si Ungaria vor forma un grup de lucru care se va intalni periodic pentru a accelera pregatirea proiectului. Vom beneficia, de asemenea, de suportul permanent al Comisiei Europene si al Bancii Europene de Investitii. Romania are fonduri asigurate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, respectiv trei milioane de euro, pentru ramura sudica a Coridorului IV, adica Arad-Timisoara-Calafat, urmand ca proiectul propriu-zis de modernizare sa fie finantat prin POS-T 2014-2020"", a declarat ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Cele doua sectiuni de cale ferata care vor traversa Romania sunt Hegyeshalom- Budapesta - Arad - Sighisoara- Bucuresti - Constanta si Arad - Timisoara - Craiova - Sofia - Salonic- Atena. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori
Citeste mai multe desprecale ferata CE proiect