Boagiu a semnat pentru dezvoltarea celor doua sectoare de cale ferata

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 00:20
1057 citiri
Boagiu a semnat pentru dezvoltarea celor doua sectoare de cale ferata

Ministrii Transporturilor din Romania, Bulgaria, Grecia si Ungaria au semnat joi, la Bruxelles, Declaratia comuna privind sprijinul pentru dezvoltarea a doua sectoare de cale ferata din cadrul proiectului prioritar 22- TEN-T Atena-Sofia-Bucuresti-Budapesta-Viena-Praga-Nurnberg-Dresda, anunta Newsin.

Declaratia a fost semnata in prezenta vicepresedintelui Comisiei Europene si comisar european pentru transport, Siim Kallas si a coordonatorului Uniunii Europene pentru proiectul prioritar 22 din TEN-T, Gilles Savary.

Ceremonia de semnare a declaratiei a avut loc la Bruxelles in marja reuniunii Consiliului de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana.

"Prin Declaratia de astazi (joi, n.r.) intram in faza finala de pregatire a acestui extraordinar proiect de infrastructura feroviara pentru finantarea de la Uniunea Europeana in perspectiva financiara 2014-2020. Romania, Bulgaria, Grecia si Ungaria vor forma un grup de lucru care se va intalni periodic pentru a accelera pregatirea proiectului. Vom beneficia, de asemenea, de suportul permanent al Comisiei Europene si al Bancii Europene de Investitii. Romania are fonduri asigurate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, respectiv trei milioane de euro, pentru ramura sudica a Coridorului IV, adica Arad-Timisoara-Calafat, urmand ca proiectul propriu-zis de modernizare sa fie finantat prin POS-T 2014-2020"", a declarat ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Cele doua sectiuni de cale ferata care vor traversa Romania sunt Hegyeshalom- Budapesta - Arad - Sighisoara- Bucuresti - Constanta si Arad - Timisoara - Craiova - Sofia - Salonic- Atena. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cale ferata, #CE, #proiect , #Grecia