BNR: Solutia ideala pentru Grecia este cea care limiteaza contagiunea

Marti, 14 Iunie 2011, ora 18:12
865 citiri
BNR: Solutia ideala pentru Grecia este cea care limiteaza contagiunea

Viceguvernatorul BNR crede ca solutia care va fi adoptata in cazul Greciei trebuie sa refaca increderea si sa limiteze contagiunea, confrom NewsIn.

"Din punct de vedere al Romaniei ar fi cea mai buna solutie cea care reface increderea si care limiteaza contagiunea. Este inevitabil sa avem pentru viitor si in ale situatii o impartire a poverii intre cei care sunt din sectorul privat si cei care sunt din sectorul public. Aceasta impartire a poverii este un lucru care caracterizeaza abordarile internationale inca din anii 90", a spus Cristian Popa, viceguvernatorul BNR.

El a declarat ca trei probleme trebuie avute in vedere in conditiile unei restructurari: daca economia are fundamente puternice, pentru ca restructurarea se face o singura data si daca exista exista un excedent primar in exercitiul bugetar, daca economia revine pe crestere ca urmare a acestei restructurari si daca exista in continuare motivatii puternice pentru ca reformele structurale si ajustarea fiscala din aceste economii sa continue.

Viceguvernatorul BNR a spus ca, daca raspunsul e pozitiv, atunci bineinteles ca este o solutie.

De asememea, el a mai precizat ca trebuie favorizata o solutie in care creditorii privati participa voluntar si in acelasi timp trebuie mentinute motivatiile pentru ca ajustarea fiscala si corectia prin reforme structurale a potentialului de crestere economica sa continue.

#grecia faliment, #grecia criza, #datorii grecia, #faliment, #cristian popa, #bnr , #Grecia