BCE: Intrarea Greciei in incapacitate de plata ar declasa haosul

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 14:42
1122 citiri
BCE: Intrarea Greciei in incapacitate de plata ar declasa haosul

Intrarea Greciei in incapacitate de plata ar declansa haosul, de aceea guvernul elen trebuie sa sustina noile masuri de austeritate, spun oficialii BCE, informeaza Mediafax.

Parlamentul elen trebuie sa voteze saptamana viitoare programul de austeritate propus de cabinetul Papandreou, pentru a obtine urmatoarea transa, de 12 miliarde euro, din imprumul de urgenta luat anul trecut de la UE.

Daca nu incaseaza acesti bani pana la jumatatea lunii iulie, statul grec risca sa intre in default.

Ministrii Finantelor din zona euro vor lua decizia finala privind transa respectiva pe 3 iulie. Mersch, guvernatorul bancii centrale a Luxembourgului, a criticat modul in care liderii europeni au luat decizii in privinta crizei datoriilor de stat. "Sunt prea multe interese divergente.

Nu creeaza un mediu foarte favorabil luarii de decizii", a aratat oficialul intr-o intalnire cu presa la reuniunea anuala a Bancii pentru Reglemente Internationale, de la Basel

europeni au promis ca vor salva Grecia de la default si vor stabiliza zona euro, dupa o dezbatere indelungata privind rolul creditorilor privati ai statului elen. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#default grecia, #incapacitate plata, #masuri austeritate grecia, #plan salvare grecia , #Grecia