BCE: Grecia va avea nevoie de o noua stergere a datoriei

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 15:00
1368 citiri
BCE: Grecia va avea nevoie de o noua stergere a datoriei

Grecia va avea nevoie in cele din urma de o alta stergere a datoriei, a avertizat vineri Jens Weidmann, membru in Consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), adaugand ca aceasta eventualitate nu se discuta acum, transmite site-ul ekathimerini.com.

'O stergere a datoriei Greciei nu va rezolva problemele Greciei. In final va fi necesara pentru a recastiga accesul pe pietele de capital', a afirmat la Berlin Weidmann, care este si presedintele Bancii Centrale a Germaniei, intr-un discurs rostit la Berlin.

Oficialul german a apreciat ca daca Grecia ar beneficia acum de o noua stergere a datoriilor, s-ar atenua presiunile asupra statului elen dar va slabi ritmul adoptarii reformelor.

In aprilie guvernul de la Atena a anuntat ca a finalizat schimbul de obligatiuni guvernamentale detinute de creditorii privati. Potrivit unui comunicat al Ministerului grec de Finante, obligatiuni guvernamentale in valoare de aproximativ 199 miliarde de euro au fost restructurate, adica aproximativ 96,9% din obligatiunile guvernamentale elene in valoare de 205,5 miliarde de euro detinute de creditorii privati.

Schimbul voluntar de obligatiuni a avut ca rezultat stergerea a aproximativ 100 de miliarde de euro din datoria de 350 miliarde de euro a Greciei. Acordul este necesar pentru ca Grecia sa obtina al doilea program de finantare in valoare de 130 miliarde de euro, de la UE si FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii grecia, #Grecia stergere datorii, #BCE datorii Grecia , #Grecia