Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Barroso: Falimentul Greciei trebuie evitat cu orice pret

Barroso: Falimentul Greciei trebuie evitat cu orice pret


Intrarea in incapacitate de plata a Greciei trebuie evitata cu orice pret, iar pentru aceasta sunt necesare eforturi comune din partea intregii zone euro presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in finalul intrevederii cu premierul belgian, Elio Di Rupo.

"Noi credem ca prietenii nostri greci trebuie sustinuti ca sa-si indeplineasca partea lor de munca, pentru ca daca va aparea problema cu adevarat grava, si anume intrarea in incapacitatea de plata a Greciei, lucrurile se vor complica nu numai pentru aceasta tara, ci pentru intreaga zona euro", a avertizat Barroso, citat de portalul Actualcomment.ru.

Potrivit presedintelui Comisiei Europene, discutiile despre un posibil default al economiei elene sunt purtate de oameni care 'nu stiu ce vorbesc', deoarece un eventual faliment al Greciei va da o lovitura puternica intregii uniuni monetare europene. "De aceea vom face tot posibilul pentru a asigura mentinerea Greciei in zona euro. Desigur, cu conditia ca si grecii sa coopereze", a subliniat Jose Manuel Barroso.

Declaratiile lui Barroso intervin in contextul in care seful diplomatei germane Guido Westerwelle afirmase - la sosirea sa vineri la Bruxelles pentru Consiliul Afaceri Generale al UE - ca Berlinul nu vede niciun sens in sporirea mecanica a ajutorului financiar pentru Grecia in absenta unor rezultate concrete ale reformelor pe care autoritatile elene s-au angajat sa le implementeze. 'Nu exista nicio logica in faptul ca in fiecare saptamana sa ridicam problema unor noi transe de ajutor. Criza datoriei nu poate fi depasita prin crearea premiselor pentru noi datorii' - a spus el.

Cu cateva zile inainte, directorul general al agentiei Standard & Poor's , John Chambers, sugerase ca intrarea in incapacitate de plata a Greciei ar putea surveni in prima jumatate a anului 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1082 ori