Bancile europene, taxate pentru salvarea Greciei

Marti, 19 Iulie 2011, ora 10:03
897 citiri
Bancile europene, taxate pentru salvarea Greciei

Oficialii din zona euro discuta despre introducerea unei taxe asupra bancilor in scopul salvarii Greciei, conform Mediafax.

"Cu cateva zile inainte de un summit de urgenta la Bruxelles, guvernele celor 17 state din zona euro analizeaza implicarea sectorului privat, prin intermediul unei noi taxe bancare, intr-un viitor program de sprijinire a Greciei.

Taxa va fi aplicata si institutiilor financiare din zona euro care nu sunt implicate direct in Grecia", noteaza Die Welt, citand surse diplomatice.

Publicatia germana nu a furnizat alte detalii, mentionand doar ca taxa bancara ar trebui sa fie introdusa impreuna cu rascumpararea de obligatiuni.

Germania intentioneaza sa aplice din septembrie o taxa bancara, cu venituri estimate la aproximativ un miliard de euro anual.

Totodata, potrivit Die Welt, Fondul Monetar International este nemultumit de modul in care Europa a administreaza criza, iar state influente din cadrul institutiei nu doresc sa mai participe la noi programe financiare pentru statul elen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#euro, #zona euro, #grecia, #grecia faliment , #Grecia