Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile europene s-au hotarat: Grecia primeste credite de 54 miliarde euro

Bancile europene s-au hotarat: Grecia primeste credite de 54 miliarde euro

Bancile europene, printre care cea franco-belgiana Dexia, vor debloca 54 de miliarde de euro pana in 2014 pentru a salva Grecia de la faliment, potrivit NewsIn.

Liderii tarilor din zona euro au decis joi, la Bruxelles, sa aloce in total 159 de miliarde de euro Atenei, ca ajutor pe termen lung.

Acest nou plan de salvare - al doilea - este esalonat pana la sfarsitul lui 2014. Planul prevede doua surse de finantare: credite acordate de UE si Fondul Monetar International, in valoare de 109 miliarde de euro, si credite in valoare de 50 de miliarde de euro oferite de banci, companii de asigurari si fonduri de investitii care au obligatiuni elene.


Acestea din urma au acceptat fie sa preschimbe obloigatiunile in titluri ce expira mai tarziu, fie sa aloce imprumuturi noi Greciei, dupa ce vor fi rambursate cele ajunse la scadenta.


Datoria suverana a Atenei a ajuns in prezent la 350 de miliarde de euro, adica aproape 160% din PIB.


Primul plan de ajutor, in valoare de 100 miliarde de euro, pus la punct in mai 2010, s-a dovedit insuficient pentru a ajuta tara.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1225 ori