Antonis Samaras: Iesirea Greciei din zona euro va fi 'o adevarata catastrofa'

Sambata, 26 Mai 2012, ora 16:48
1086 citiri
Antonis Samaras: Iesirea Greciei din zona euro va fi 'o adevarata catastrofa'

Liderul partidului grec de dreapta Noua Democratie, Antonis Samaras, a declarat sambata, la Atena, in cursul unui miting electoral ca neaplicarea planului de redresare economica solicitat de troica UE- FMI-BCE va impinge Grecia in afara zonei euro, ceea ce ar fi o 'adevarata catastrofa' pentru aceasta tara, relateaza AFP.

'Toate partidele, indiferent ca vorbim despre centru-dreapta, centru-stanga sau ecologisti si chiar daca sunt sau nu de acord cu politicile aplicate in baza acestui acord pentru a obtine imprumuturi, avertizeaza ca o respingere a acestui acord va impinge Grecia in afara zonei euro', a afirmat Samaras la mitingul prin care si-a inceput oficial campania electorala pentru alegerile legislative anticipate de pe 17 iunie.

Iesirea din zona euro ar fi 'o adevarata catastrofa', a continuat el, atacandu-si direct principalul adversar, partidul radical de stanga Syriza. Liderul acestuia din urma, Alexis Tsipras, cere incetarea imediata a platii datoriei externe care in opinia sa distruge tara si intentioneaza sa renegocieze termenii acordului incheiat cu creditorii internationali, afirmand totodata ca doreste sa pastreze moneda comuna.

Samaras a mai afirmat ca, prin revenirea la drahma, 'Grecia va intra intr-un faliment incontrolabil', 'se va izola pe plan international timp de mai multi ani' si in plus va cunoaste o criza de 'alimente, medicamente si combustibili'.

Partidul Noua Democratie, care alterneaza la putere cu socialistii din Pasok de la revenirea la democratie in anul 1974, incearca sa recastige electoratul dupa esecul suferit in alegerile legislative de pe 6 mai, cand a obtinut cel mai slab rezultat din istorie, fiind sanctionat de alegatori pentru masurile de austeritate aplicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia zona euro, #catastrofa Grecia, #economie grecia , #Grecia