Al doilea plan de ajutor pentru Grecia va fi semnat in aceasta saptamana

Luni, 12 Martie 2012, ora 20:10
1062 citiri
Al doilea plan de ajutor pentru Grecia va fi semnat in aceasta saptamana

Cel de-al doilea plan de ajutor pentru Grecia, menit sa impiedice intrarea tarii in faliment, va fi semnat in aceasta saptamana, odata ce ultimele conditii pur formale vor fi eliminate, a dat asigurari luni, ministrul german de finante Wolfgang Schauble, in timp ce presedintele Eurogrupului Jean-Claude Juncker a afirmat ca decizia finala va fi luata miercuri.

"Nu mai exista dubii (de fond). Cel de-al doilea program pentru Grecia va fi semnat in cursul saptamanii", a declarat Schauble presei germane, la sosirea la reuniunea ministrilor de finante din zona euro de la Bruxelles, potrivit France Presse.

Wolfgang Schauble a subliniat ca ultimele conditii 'formale' care mai trebuie indeplinite nu ar trebui sa puna probleme. In Germania, o comisie a Camerei Deputatilor (Bundestag) urmeaza sa valideze participarea Berlinului la programul de ajutor.

"Eurogrupul va lua decizia finala miercuri", a declarat la randul sau presedintele grupului ministrilor de finante din zona euro, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, la sosirea la reuniunea de la Bruxelles.

In total, Grecia ar urma sa beneficieze de un ajutor public de 130 de miliarde de euro, finantat in mare parte de statele europene, dar si de o posibila contributie de 18 miliarde de euro de la Fondul Monetar International, care urmeaza sa ia o decizie la 15 martie.

Pe de alta parte, ministrul german de finante Wolfgang Schauble a refuzat sa compare Spania cu Grecia, in ciuda derapajelor privind tinta de deficit anuntat de Madrid. "Spania a facut progrese importante", acest lucru fiind confirmat de pietele financiare, unde rata de imprumut a Madridului a scazut ferm, a spus el.

"Suntem cu totii pe un drum dificil, insa evolutiile din ultimele saptamani si ultimele luni arata ca suntem pe calea cea buna", a subliniat ministrul Schauble.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia imprumut, #Grecia ajutor financiar, #finantare grecia , #Grecia