Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zgonea: Germania a devenit primul partener comercial si al treilea investitor in Romania

Zgonea: Germania a devenit primul partener comercial si al treilea investitor in Romania


Germania a devenit primul partener comercial si al treilea investitor in Romania, a declarat miercuri presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in cadrul intrevederii pe care a avut-o cu noul ambasador al acestei tari la Bucuresti, Werner Hans Lauk.

"Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relatiilor romano-germane, caracterizate de o dinamica substantiala a contactelor bilaterale si a dialogului politic la nivel inalt. Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca relatia bilaterala cu R.F. Germania este una dintre cele mai dezvoltate si complexe relatii ale Romaniei cu un stat membru UE", informeaza Camera Deputatilor, printr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, presedintele Camerei Deputatilor si ambasadorul Germaniei la Bucuresti au evocat cooperarea foarte stransa dintre cele doua tari la nivelul UE si importanta schimburilor culturale si a contactelor interumane in dezvoltarea relatiilor bilaterale, fiind evidentiat rolul minoritatii germane din Romania in dezvoltarea relatiilor romano-germane.

"Relatiile economice au inregistrat un curs ascendent in ultimii ani, R.F. Germania devenind primul partener comercial si al treilea investitor in Romania. Sunt convins ca relatiile noastre bilaterale vor continua sa se dezvolte in mandatul dumneavoastra, Germania fiind unul dintre principalii parteneri ai Romaniei din punct de vedere politic si economic", a declarat Zgonea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 860 ori