Vanzarile cu amanuntul din Germania au crescut in luna mai

Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:53
1029 citiri
Vanzarile cu amanuntul din Germania au crescut in luna mai

Vanzarile cu amanuntul din Germania au crescut in luna mai, pe fondul unei cresteri economice sustinute si a scaderii somajului, conform raportului publicat joi de Biroul Federal de Statistica din Wiesbaden, citat de Bloomberg, potrivit NewsIn.

Vanzarile din luna mai, ajustate sezonier si dupa inflatie, au crescut cu 0,4% fata de aprilie, cand scazusera cu 0,5% fata de luna precedenta.

Cresterea din mai a coincis cu media estimarilor celor 17 analisti intervievati de Bloomberg.

In ritm anual, vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut cu 2,4%.

Companiile germane au crescut atat productia, cat si numarul de angajati, pe fondul cresterii comenzilor pentru exporturi, datorita revenirii economice mondiale condusa de tarile asiatice.

Banca centrala a Germaniei a revizuit in urcare previziunile de crestere economica a tarii, in raportul de luna trecuta.

Astfel, Bundesbank a estimat o crestere economica de 1,9% pentru 2010 si de 1,4% pentru 2011.

Produsele alimentare, bauturile si tutunul au inregistrat o scadere a vanzarilor de 5,3% in mai 2010, fata de aceeasi luna a anului trecut, in timp ce vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 0,1%.

Increderea consumatorilor germani se va mentine stabila in iunie, pe fondul scaderii somajului si a incurajarii cheltuielilor datorita Cupei Mondiale la fotbal, potrivit estimarilor de saptamana trecuta ale companiei de cercetare GfK.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari amanunt germania somaj , #Germania