Val de autodenunturi la fiscul german

Luni, 15 Februarie 2010, ora 13:40
1149 citiri
Val de autodenunturi la fiscul german

Autoritatile fiscale germane inregistreaza un val de autodenunturi, dupa ce guvernul a decis la inceputul lunii februarie sa cumpere informatii sustrase de un informator de la bancile elvetiene privind conturile mai multor germani suspectati de evaziune.

Astfel, in landul Bavaria, autoritatile au inregistrat circa 270 de autodenunturi din partea evazionistilor intr-o singura saptamana, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Finante din Bavaria, citat de publicatia Financial Times Deutschland, precizeaza Mediafax.

Un numar mare de persoane care recunosc ca au incalcat legislatia fiscala este inregistrat si in alte regiuni, precum Berlin, Saxonia Inferioara sau Hessa.

In Hamburg, cel mai bogat oras german, numarul autodenunturilor a urcat de la zece la 88 in trei zile.


La nivel national, statul ar trebui sa recupereze datorii de peste 100 de milioane de euro, noteaza Financial Times Deutschland.


La inceputul lunii februarie, guvernul a acceptat ca autoritatile din regiunea Renania de Nord-Westphalia sa cumpere de la un informator un CD cu date sustrase de la banci elvetiene referitoare la circa 1.500 de germani suspectati de evaziune fiscala.


Pretul cerut pentru aceste date ar fi de 2,5 milioane de euro, potrivit presei.


Guvernul a recomandat evazionistilor sa se denunte, pentru a evita actiunile in justitie.

 

#fisc autodenunturi, # germania, # conturi, # evaziune , #Germania