Un nou scandal de coruptie in Germania

Duminica, 05 Mai 2013, ora 13:25
1213 citiri
Un nou scandal de coruptie in Germania

Creste numarul politicienilor marcanti din landul german Bavaria care recunosc public faptul ca si-au angajat rudele pe post de consilieri in propriile lor cabinete.

Scandalul de nepotism a izbucnit dupa ce parlamentul a publicat, vineri, numele a 79 de membri ai sai care, incepand din anul 2.000, si-au angajat sotiile, copiii sau parintii ca secretari sau consilieri in cabinetele lor parlamentare, relateaza DW.

Ministrul agriculturii din Bavaria, Helmut Brunner, a recunoscut ca si-a angajat nu numai sotia, ci si sora si nepoata. "De la 1 aprilie 1999 si pana in 31 decembrie 2008, a fost angajata sora mea, iar de la 1 aprilie 199 pana la 31 decembrie 2002, nepoata", a spus el, precizand ca remuneratiile au fost de 400, respectiv 325 de euro pe luna.

Afectat de acest scandal a fost si ministrul culturii, Ludwig Spaenle, din cadrul Uniunii Social-Crestine (CSU), care a anuntat ca va returna imediat 34.000 de euro.

Primul ministru al landului, Horst Seehofer, si CSU, aliati ai cancelarului Angela Merkel in guvernul federal, au reactionat imediat dupa publicarea listei de vineri, in contextul in care opozitia a cerut demisia tuturor celor care detin functii publice si sunt implicati in acest scandal de coruptie.

Modul in care a procedat Ludwig Spaenle este corect si "va avea ecou in randul celorlati membri ai cabinetului", a asigurat Horst Seehofer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal coruptie Germania, #nepotism politicieni Germania, #angajari rude politicieni Germania , #Germania