Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sefa FMI lauda planurile Germaniei privind masurile de stimulare fiscala

Sefa FMI lauda planurile Germaniei privind masurile de stimulare fiscala


Guvernul german ar trebui aplaudat pentru planurile sale referitoare la masurile de stimulare fiscala si pentru cele privind clima, a afirmat Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), intr-un interviu acordat Bloomberg TV.

"Vreau sa spun ca trebuie sa recunoastem meritele autoritatilor germane", a declarat Georgieva, indicand masurile de sprijin fiscal cuprinse in bugetul pe anul viitor. "Ei au venit si cu un plan foarte ambitios legat de clima - Bravo - poate ii vor urma si altii. Acesta va reprezenta si un stimulent", a adaugat oficialul FMI.

Astfel de laude sunt rareori adresate autoritatilor de la Berlin, carora li s-a cerut sa sporeasca cheltuielile fiscale pentru a ajuta atat economia interna cat si pe cea a zonei euro. Guvernul german a rezistat planurilor sugerate, spunand ca nu exista o criza la care trebuie sa raspunda.

Economia mondiala va inregistra o crestere modesta anul viitor, a estimat Georgieva, avertizand ca economia inca opereaza sub un nor apasator de incertitudini.

"Putem ajunge la crestere economica dar vor fi necesare eforturi ale autoritatilor si institutiilor, nu va veni pur si simplu din cer", a afirmat directorul general al Fondului Monetar International.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1231 ori
Citeste mai multe despremasuri stimulare fiscala Germania