Relansarea economiei germane, pusa sub semnul intrebarii

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 10:43
1065 citiri
Relansarea economiei germane, pusa sub semnul intrebarii

Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei nu a crescut in ultimul trimestru al anului trecut fata de trimestrul al treilea, ridicand semne de intrebare legate de relansarea celei mai mari economii europene, si a scazut cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Analistii estimau in medie o crestere economica de 0,2% pentru trimestrul al patrulea si o contractie anuala de 2,2%, informeaza Mediafax.

Evolutia in stagnare a PIB-ului din ultimul trimestru survine unei cresteri de 0,7% in trimestrul al treilea si reflecta nivelul slab al investitiilor si consumului, care au anulat efectul pozitiv al cresterii exporturilor.

"Cifrele pentru trimestrul al patrulea sunt dezamagitoare, dar nu anunta sfarsitul perioadei de relansare economica", a declarat economistul Commerzbank Simon Junker.

Economia Germaniei, dependenta in mare masura de comertul extern, a fost afectata sever anul trecut de criza mondiala si s-a contractat cu 5%, inregistrand astfel cea mai severa recesiune de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. 

#relansare, # economie, # globala , #Germania