Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Produsele germane, tot mai cautate in Europa de Est

Produsele germane, tot mai cautate in Europa de Est

Produsele germane devin tot mai cautate pe piata din estul Europei.Potrivit Oficiului Federal de Statistica din Wiesbaden, Polonia a intrat in Top 10 din punct de vedere al exporturilor Republicii Federale, anul trecut, devansand China aflata pe locul 11.

Cresterea exporturilor catre Polonia a fost de 17 procente, la aproximativ 21,9 miliarde de euro. Statul est-european se afla insa cu mult in urma principalilor parteneri comerciali ai firmelor germane. Pe locul intai se afla Franta cu aproape 80 de miliarde de euro, pe doi si trei se situeaza Statele Unite cu 69 de miliarde de euro si Marea Britanie cu 62 de miliarde.

Pe lista statelor importatoare de marfuri germane, Cehia se claseaza pe locul 12, Rusia pe 13 si Ungaria pe 15. Per total, exporturile germane au crescut in 2005 cu 7,5% la valoarea record de 786,2 miliarde de euro.

Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 872 ori