Presedintele Germaniei, tras la raspundere pentru un imprumut compromitator

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 15:00
1661 citiri
Presedintele Germaniei, tras la raspundere pentru un imprumut compromitator

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, si-a cerut scuze pentru faptul ca nu a dezvaluit la timp ca a contractat

un imprumut privat de la un om de afaceri, situatie care a ridicat numeroase intrebari cu privire la autoritatea sa.

Potrivit surselor, acesta trebuie sa explice o suma de 500.000 de euro pe care ar fi primit-o in 2008, de la sotia unui bogat om de afaceri, scrie Atlanda Journal Constitution.

Cu cateva luni inainte de a deveni presedinte in cursul anului trecut, deputatii din opozitie l-au intrebat pe Wulff daca are vreo relatie cu binecunoscutul investitor Egon Geerkens, iar presedintele Germaniei a negat, fara sa aminteasca de imprumutul primit de la sotia omului de afaceri.

"As fi putut si ar fi trebuit sa amintesc de imprumut pe care l-am luat. Imi pare rau pentru asta", a precizat Wulff.

De asemenea, avocatii presedintelui au prezentat o lista de vacante pe care Wulff le-ar fi petrecut la casele lui Geerkens si ai altor prieteni de-ai sai din perioada in care era guvernator, insa avocatii au subliniat faptul ca relatii de prietenie nu au avut nicio implicatie in functia publica detinuta.

Wulff a fost ca candidatul cancelarului Angela Merkel pentru presedintie. Prin urmare, orice pas gresit al presedintelui ar putea sa scada increderea europenilor in eforturile de salvare ale zonei euro venite din partea cancelarului german, Angela Merkel.

#presedinte germania imprumut, #vacante presedinte germania, #caz coruptie presedinte germania , #Germania