Ponta vrea in vizita la Berlin si la Paris, dar nu a facut cereri in acest sens

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 12:01
1795 citiri
Ponta vrea in vizita la Berlin si la Paris, dar nu a facut cereri in acest sens

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca vizitele sale anuntate la Paris si Berlin nu vor avea loc mai devreme de referendumul din 29 iulie, insa ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, a declarat ca nu stie despre o solicitare a primului-ministru pentru o vizita la Berlin.

"Pana pe 29 (iulie n.r.) stam acasa. Merg doar la Chisinau ca avem niste proiecte foarte importante de facut. Dupa 29... (e posibil n.r.)", a declarat Ponta sambata seara, la receptia organizata de Ambasada franceza la Bucuresti, de Ziua Nationala a Frantei, el fiind intrebat de jurnalisti cand va efectua vizitele anuntate la Paris si Berlin.

Pe de alta parte, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, prezent si el la receptie, a declarat jurnalistilor ca nu stie in acest moment despre o solicitare din partea premierului Ponta de a efectua o vizita la Berlin. "Nu stiu despre vreo cerere a premierului pentru a merge in Germania in acest moment", a afirmat Mettenheim.

De asemenea, ministrul roman al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat si el jurnalistilor, cu ocazia evenimentului de la Ambasada Frantei, ca vizitele lui Ponta la Paris si Berlin au ramas pe agenda, insa "stabilirea unui orar este mai dificila".

"Vor fi cu siguranta, dar este greu de stabilit data (...) Pot sa spun ca ele au ramas pe agenda. Evident, stabilirea unui orar este mai dificila. Ia timp, inevitabil. Stiti bine ca si doamna Merkel a fost plecata in Indonezia, de pilda. Dar, ele raman pe agenda, fireste (...)

Au fost anuntate pentru ca acesta era orizontul. Se poate anunta si este normal sa se anunte cetatenilor tarii ce fac demnitarii, ce contacte au in vizor. Este foarte normal", a spus Marga, facand referire la vizita efectuata saptamana trecuta in Indonezia de cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

El a efectuat miercuri si joi o vizita la Bruxelles unde a avut intrevederi cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

De asemenea, Ponta a fost insotit de ministrul Justitiei, Titus Corlatean, care a avut o intrevedere cu comisarul european pentru justitie si libertati fundamentale, Viviane Reding.

#Victor Ponta vizita Berlin, #Ponta Berlin, #Ponta vizita Merkel , #Germania