Piata din SUA, un medicament pentru economia Germaniei - Analiza

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 12:57
1574 citiri
Piata din SUA, un medicament pentru economia Germaniei - Analiza

Companiile germane se bazeaza in tot mai mare masura pe piata din Statele Unite, in contextul recesiunii din zona euro si incetinirii din China, iar exporturile peste ocean reprezinta un element critic pentru cresterea economica a Germaniei, potrivit unei analize a Wall Street Journal (WSJ).

Trendul este subliniat de datele economice recente, inclusiv de cresterea increderii investitorilor germani in economie in luna iulie, dupa trei luni consecutive de declin.

"In SUA are loc o renastere pentru companiile germane", comenteaza pentru WSJ Andreas Rees, economist la UniCredit Frankfurt.

Exporturile catre SUA, a doua mare piata externa pentru Germania dupa Franta, au crescut in primele patru luni cu 3,5% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor UniCredit.

In acelasi timp, livrarile catre Franta au coborat cu 1,2%, iar exporturile catre China cu 2%. China este pe locul 5 in topul pietelor de export pentru Germania. Exporturile germane catre China au crescut constant dupa criza financiara asiatica de la sfarsitul anilor '90.

Exporturile reprezinta 40% din economia germana, care genereaza o treime din Produsul Intern Brut al zonei euro, find de departe cea mai mare putere economica a Europei.

Expertii BGA, un grup patronal care reprezinta 60.000 de companii germane cu activitati in zona comertului, anticipeaza ca exporturile catre SUA vor creste cu 15% in acest an, la o cifra de afaceri de circa 100 miliarde euro, aproape de nivelul livrarilor catre Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie germania, #exporturi Germania SUA, #exporturi romania , #Germania