Perspectivele Germaniei s-au inrautatit

Luni, 08 August 2011, ora 10:21
1206 citiri
Perspectivele Germaniei s-au inrautatit

Perspectivele economice ale Germaniei, pe 2012, s-au inrautatit in ultimele saptamani, din cauza cresterii riscurilor unei recesiuni globale, conform Institutului German pentru Economie Globala, relateaza Mediafax.

Institutul a anuntat, in luna iunie, ca anticipeaza pentru anul viitor o crestere economica de 1,6% in Germania, fata de 3,6% in acest an.

Insa membrul IfW Joachim Scheide a declarat, intr-un interviu pentru Handelsblatt, ca ar fi "mai pesimist astazi in aceasta privinta", din cauza crizelor din Statele Unite si Europa.

Germania si-a revenit rapid dupa 2009, cand a suferit cea mai adanca recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, insa cresterea economiei germane, cea mai puternica din Europa, a depasit perioada de varf.

Economia germana a crescut cu 1,5% in primul trimestru al acestui an, iar multi economisti anticipeaza ca ritmul de expansiune a incetinit in al doilea trimestru la maximul 0,5%.

"Riscul unei recesiuni globale a crescut", a afirmat Scheide.

Presa germana scrie cu pesimism duminica despre perspectivele economice globale. Welt am Sonntag a dedicat o sectiune subiectului "Der Crash" (Crash-ul - prabusirea pietelor), iar prima pagina a revistei Der Spiegel arata bancnote euro si dolar in flacari, cu titlul "Va da lumea faliment?".

#criza, #recesiune, #criza economica, #germania, #germania putere , #Germania