Personalul de pe aeroportul Frankfurt, din nou in greva

Luni, 20 Februarie 2012, ora 09:39
2911 citiri
Personalul de pe aeroportul Frankfurt, din nou in greva

Personalul de la sol al aeroportului Frankfurt, unul dintre cele mai mari din Europa, incepe luni o greva de 48 de ore, insa pana la 70% din cele 1.250 de curse planificate pentru luni vor opera.

Greva, cea mai recenta a angajatilor de pe aeroportul Frankfurt, care cer salarii mai mari si conditii mai bune de munca, a inceput la ora locala 5.00 (6.00 ora Romaniei) si va dura pana miercuri la 5.00, a spus un oficial din sindicatul Gewerkschaft der Flugsicherung, Markus Siebers.

Circa 200 de controlori ai traficului aviatic de la sol, care directioneaza avioanele pe piste si in aeroport, nu vor lucra timp de 48 de ore.

Compania aeriana Deutsche Lufthansa AG a anuntat ca va anula circa 200 de decolari si aterizari in primele 24 de ore ale grevei.

Insa cursele pe distante lungi nu vor fi afectate, a dat asigurari un purtator de cuvant al companiei.

Conducerea aeroportului din Frankfurt, al treilea din Europa, a precizat ca este pregatita pentru greve. Personal suplimentar a fost pregatit pentru a inlocui angajatii aflati in greva, a declarat un purtator de cuvant.

Personalul de la sol a incetat lucrul joi timp de sapte ore si vineri timp de opt, ceea ce a dus la anularea a 301 de curse numai in a doua zi.

#aeroport Frankfurt, #greva aeroport Frankfurt, #angajati aeroport Frankfurt greva , #Germania