Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Migrantii ridica rata natalitatii in Germania. Statistici record pe ultimii 33 de ani

Migrantii ridica rata natalitatii in Germania. Statistici record pe ultimii 33 de ani


Migrantii au reusit sa creasca rata natalitatii din Germania, o tara afectata de fenomenul de imbatranire a populatiei.

Datele prelucrate de Biroul Federal de Statistica al Germaniei, citate de revista Quartz, demonstreaza ca in luna mai a anului trecut, natalitatea din Germania era la cel mai scazut nivel de pe mapamond. Cu toate acestea, influxul de migranti a ajutat la o usoara redresare a situatiei.

Conform datelor statistice, media nasterilor pe cap de femeie stabilita in Germania a fost calculate la finalul anului trecut la 1,5 copii, ceea ce reprezinta o rata nemaiatinsa din 1982.

Pentru localnice, media a crescut intre 2014 si 2015, doar cu 0,01, de la 1,42 la 1,43 copii, in vreme ce in randul strainelor intrate in tara se inregistreaza o crestere de la 1,86 la 1,95 copii pe cap de femeie.

Circa 900.000 de refugiati si migranti din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au primit anul trecut statutul de azilanti in Germania, dar numarul intrarilor a inceput sa scada, dupa ce ruta Balcani a fost inchisa.

Potrivit calculelor facute de statisticienii germani, usoara imbunatarire inregistrata in rata natalitatii din Germania nu elimina riscul de declin al populatiei tarii, pentru sustinerea populatiei de 82 milioane de locuitori fiind nevoie de o rata a nasterilor de 2 copii pe cap de femeie.

Pana in 2060, populatia Germaniei este de asteptat sa scada cu o cifra cuprinsa intre 8-13 milioane de locuitori, declinul fiind greu de oprit in conditiile in care multe dintre femeile germane vor depasi varsta de procreere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 6072 ori