Merkel: Germania poate fi o economie sanatoasa doar daca Europa isi va reveni

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 18:48
1261 citiri
Merkel: Germania poate fi o economie sanatoasa doar daca Europa isi va reveni

Cancelarul german Angela Merkel a cerut statelor membre ale Uniunii Europene sa continue implementarea reformelor structurale, apreciind ca Germania poate ramane intr-o situatie buna numai daca economia europeana isi va reveni.

"De aceea este in interesul Germaniei sa faca tot posibilul pentru a se asigura ca alte state implementeaza reforme structurale, ca bugetele sunt solide si ca activitatea economica este astfel stimulata", a declarat Merkel, citata de Reuters, preluata de CNBC.

Merkel a laudat progresele reusite pana in prezent de tarile din regiune, afirmand ca guvernele din UE au implementat deja numeroase reforme structurale si ca situatia generala de pe continent s-a imbunatit.

Cancelarul german va candida in luna septembrie pentru un al treilea mandat de patru ani.

Aproximativ 40% din exporturile Germaniei, cea mai mare economie europeana, merg catre state din zona euro, iar un total de 60% din exporturile tarii ajung in UE.

Merkel a cerut Uniunii Europene sa urmeze intensiv obiectivul de a incheia un acord de liber schimb cu Statele Unite, pentru a promova comertul bilateral.

In aceasta privinta, Franta a cerut ca mandatul de negociere al Comisiei Europene sa excluda industria audio-vizualului.

#Merkel economie Germania, #criza Europa Merkel, #Merkel declaratii economie Germania , #Germania