Merkel: Este posibil ca Germania sa extraga gaze de sist

Joi, 21 Februarie 2013, ora 09:23
1435 citiri
Merkel: Este posibil ca Germania sa extraga gaze de sist

Germania ar putea sa recurga la extractia gazelor de sist prin fracturare hidraulica, dar va face acest lucru doar in cazul in care va fi demonstrata lipsa oricarui pericol la utilizarea acestei metode, a afirmat cancelarul Germaniei Angela Merkel.

"Pentru mine, cel mai important este ca aceasta tehnica sa nu reprezinte niciun pericol pentru oameni sau mediu", a spus Merkel, intr-un interviu pentru ziarul regional Straubinger Tagblatt, conform Agerpres.

"Cu aceasta tehnica, noi rezerve de gaze ar putea fi, probabil, exploatate si in Germania, insa noi traim intr-o tara foarte dens populata, spre deosebire de o mare parte din teritoriul Statelor Unite", a subliniat ea.

"Acesta este motivul pentru care trebuie sa analizam cu atentie daca aceasta tehnica poate fi folosita si aici", a adaugat cancelarul, facand apel la dialog intre reprezentantii politici, companii si cetateni cu privire la acest subiect.

Ministrul german al mediului, Peter Altmaier a promis, la sfarsitul saptamanii trecute, o reglementare in acest sens inainte de alegerile legislative germane din septembrie.

Desi aceasta tehnica a permis Statelor Unite si Canadei sa exploateze rezerve importante de hidrocarburi in ultimii ani, metoda de fracturare hidraulica este foarte controversata in ceea ce priveste consecintele sale asupra mediului, in special asupra panzei freatice.

In Franta, aceasta metoda este interzisa din 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaze sist Germania, #exploatare gaze sist, #pericole gaze sist, #Merkel gaze sist , #Germania