Merkel conteaza pe o buna cooperare cu Francois Hollande

Marti, 22 Mai 2012, ora 13:42
1069 citiri
Merkel conteaza pe o buna cooperare cu Francois Hollande

Cancelarul german, Angela Merkel, a evocat luni "buna cooperare" intre Berlin si Paris si a precizat ca conteaza pe aceasta pentru a ajunge la solutii rezonabile in cursul discutiilor europene de saptamana aceasta, de la Bruxelles, privind criza din zona euro.

"As spune ca exista continuitate in buna cooperare" dintre Franta si Germania, a declarat cancelarul, cu ocazia summitului NATO de la Chicago, raspunzand unei intrebari privind relatiile franco-germane dupa sosirea la putere a noului presedinte socialist francez, Francois Hollande.

"Acest lucru nu exclude eventuale pozitii divergente in contextul discutiilor europene de saptamana aceasta", a adaugat ea. "Dar contez pe vointa de a ajunge la solutii rezonabile".

"Eu lucrez in acest sens si am avut sentimentul ca la fel face si presedintele francez", a continuat Merkel.

Cancelarul facea referire la Consiliul European informal de la 23 mai, in cursul caruia se va discuta in special despre euroobligatiuni. Parisul si Berlinul sunt in dezacord pe aceasta tema.

Exprimandu-se separat, premierul britanic, David Cameron, a apreciat ca europenii "nu au facut destule pentru a opri definitiv criza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel cooperare Hollande, #masuri austeritate Merkel, #relatie Germania Franta , #Germania