Merkel a pierdut titlul de cel mai simpatizat politician german

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 14:36
1148 citiri
Merkel a pierdut titlul de cel mai simpatizat politician german

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a pierdut prima pozitie in ratingul celor mai simpatizati politicieni ai tarii, transmite ZDF, preluat de Lenta.ru.

Pe locul intii s-a situat de aceasta data premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hannelore Kraft, reprezentanta Partidului Social-Democrat (SPD) al Germaniei. Kraft este considerata una dintre principalele concurente ale Angelei Merkel in cursa pentru functia de cancelar federal din 2013.

Deocamdata, Kraft o devanseaza pe Merkel cu foarte putin. Respondetii au fost rugati sa-si evalueze atitudinea fata de politicieni pe o scara de la +5 la -5. La finalul sondajului, Kraft a obtinut punctajul general de 1,7 puncte, iar Merkel doar cu cateva sutimi mai putin.

In topul celor zece cei mai apreciati politicieni ai Germaniei mai figureaza ministrul de finante Wolfgang Scheuble, predecesorul sau din cadrul SPD, Peer Steinbrueck, actualul ministru al muncii Ursula von der Leyen, liderul social-democrat Sigmar Gabriel si liderul Uniunii Crestin Sociale din Bavaria /CSU/, Horst Seehofer.

Cei mai antipatizati politicieni s-au dovedit a fi ministrul de externe Guido Westerwelle si ministrul economiei Philipp Roesler.

In general, judecand dupa rezultatele sondajului, partidul lui Merkel pierde sprijinul populatiei. Daca alegerile pentru parlamentul federal s-ar fi desfasurat astazi, blocul politic CDU/CSU ar fi votat de 34 la suta dintre germani, in timp ce SPD - de 32 la suta. Pe locul trei s-ar situa "Verzii", cu 13 procente, fiind urmati de Partidul Piratilor, pentru care ar fi dispusi sa voteze 7 la suta dintre germani.

In 2012, in Germania s-au desfasurat alegeri pentru parlamentele regionale din trei landuri federale, alegeri care au relevat o crestere a popularitatii social-democratilor.

#Merkel politician simpatizat, #Merkel lider Germania, #politician Germania , #Germania