Inca 90.000 de refugiati au ajuns in Germania: Nemtii se pun pe construit locuinte

Joi, 04 Februarie 2016, ora 15:15
3865 citiri
Inca 90.000 de refugiati au ajuns in Germania: Nemtii se pun pe construit locuinte
Foto: Wikimedia

Dupa ce s-a trezit cu un milion de refugiati preluati in grija odata cu implementarea politicii "usilor deschise", Germania pare sa nu mai poata controla afluxul de migranti care intra pe teritoriul sau.

Alti 91.000 de migranti au fost raportati intrand pe teritoriul tarii in luna ianuarie a acestui an, in scadere fata de decembrie 2015, dar aceasta doar din cauza temperaturilor scazute, dupa cum sustin autoritatile de la Berlin, citate de International Business Times.

Fata de ultima luna a anului trecut, numarul refugiatilor ajunsi in Germania la inceputul lui 2016 este in scadere cu peste 35.000.

Situatia este doar aparent imbucuratoare, oficialii germani asteptandu-se la un asalt mult mai puternic din partea migrantilor odata cu venirea primaverii.

Din cele 91.671 de persoane care au solicitat azil in Germania de la inceputul acestui an, 35.822 provin din Siria, 18.653 din Irak, 18.099 din Afganistan, 4.203 sunt iranieni, iar 1.623 au venit din Maroc.

Saptamana trecuta, cancelarul Angela Merkel a incercat sa-i linisteasca pe localnici sustinand ca refugiati primiti acum in tara se vor intoarce inapoi in Siria si Irak odata ce gruparea terorista Statul Islamic va fi infranta.

Insa, un sondaj de opinie efectuat de curand de ARD Deutschland Trend arata ca o mare parte din populatia Germaniei crede ca politica guvernului in privinta refugiatilor a dat gres, iar Angela Merkel se dovedeste incapabila sa gestioneze aceasta criza.

Buget sub presiune

Germanii cred ca abordarea "usilor deschise" a fost una gresita din partea guvernului de la Berlin, 40% din populatia tarii considerand ca Merkel ar trebui sa fie mai dura in gestionarea acestei crize.

Cancelarul Germaniei a dat asigurari in repetate randuri ca tara se poate descurca cu preluarea celor 1,1 milioane de refugiati sositi in 2015 si a unui numar mai mare pe anul in curs, dar cifrele oficiale tind sa o contrazica.

Luna trecuta, Ministerul Constructiilor de la Berlin a anuntat ca bugetul anual destinat construirii de noi locuinte va trebui majorat de la 1 miliard la 2 miliarde de euro pana in 2020, ca urmare a lipsei de locuinte generate de criza migrantilor.

Luna trecuta, 40 de parlamentari germani din Uniunea Crestin-Democrata, acelasi partid din care provine si Angela Merkel, au semnat o scrisoare comuna in care ii cer cancelarului Germaniei sa impuna masura controlului la granite si o verificare mai atenta a celor care intra in tara.

#criza refugiati Germania, #criza locuinte Germania, #cheltuieli refugiati , #Germania