Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hypo Real Estate vrea 15 miliarde euro de la banca centrala a Germaniei

Hypo Real Estate vrea 15 miliarde euro de la banca centrala a Germaniei

Banca germana Hypo Real Estate Holding AG, care a primit deja un ajutor financiar de 50 miliarde euro din partea guvernului geman, a solicitat bancii centrale, Deutsche Bundesbank, o finantare de 15 miliarde euro pentru a creste gradul de lichiditate pe termen scurt, relateaza Bloomberg. Banca a inaintat o cerere Fondului de Stabilizare a Pietelor Financiare, conform unui comunicat, iar o decizie este asteptata "in scurt timp".


Ajutorul financiar de 50 miliarde euro, finantat partial de mai multe banci si companii de asigurari germane, se afla in stadiul final al negocierilor, iar lichiditatile vor putea fi accesate incepand cu mijlocul lunii noiembrie, se mai arata in comunicat.


Hypo Real Estate Holding a fost obligata sa solicite ajutor guvernamental dupa ce divizia irlandeza Depfa Bank Plc nu a reusit sa atraga finantari pe termen scurt, in contextul crizei internationale a creditelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1125 ori