Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul german a aprobat un plan de 500 miliarde euro pentru salvarea bancilor

Guvernul german a aprobat un plan de 500 miliarde euro pentru salvarea bancilor

Guvernul german a aprobat un plan de 500 miliarde euro (679,3 miliarde dolari) pentru salvarea sectorului bancar, scrie Reuters, care citeaza, sub anonimat, surse guvernamentale. Scopul planului este de a depasi criza de lichiditate de pe piata interbancara germana si de a intari sistemul financiar german.


Germania va infiinta "un fond de stabilizare a pietei financiare", pentru consolidarea bazei de capital a institutiilor si care va fi valabil pana in 31 decembrie 2009.


Pachetul furnizeaza garantii bancare de 400 miliarde euro si pune la dispozitia bancilor fonduri de inca 100 miliarde euro.


Din cele 100 de miliarde euro, pana la 80 de miliarde vor fi puse la dispozitia bancilor pentru recapitalizare. Fondul va furniza capital bancilor germane pentru o serie variata de masuri.


Ministerul de finante va putea acorda garantii de pana la 400 miliarde euro, ca sa ajute bancile germane sa depaseasca perioada de criza de lichiditate din piata interbancara si sa sustina eforturile de refinantare ale pietei.


Bancile vor plati o dobanda de 2% pentru facilitatea de garantare, iar fondul va furniza pana la 20 miliarde euro, daca bancile vor sa foloseasca aceasta facilitate.


Planul da ministerului de finante puterea de a influenta deciziile strategice ale unei banci, de a supraveghea conducerea institutiilor, de a furniza credit intreprinderilor mici si mijlocii si de a analiza structura de capital si politica de plata a dividendelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1317 ori