Germania va fi campioana mondiala la export

Marti, 10 Ianuarie 2006, ora 18:32
908 citiri

Anlistii economici sunt optimisti la inceput de an, iar membrii Guvernului Merkel aproba o infuzie de capital in economie de 25 de miliarde de euro. Guvernul german, aflat astazi in cea de-a doua zi a primei sale intalniri cu usile inchise din Genshagen a aprobat un program de investitii in valoare de 25 de miliarde de euro, menit sa stimuleze economia. Ministrii cabinetului Merkel sustin ca aceasta infuzie de capital va reduce somajul si va stimula cresterea economica. De asemenea, vor fi acordate facilitati fiscale pentru investitori si pentru renovarea de locuinte. In cea de-a doua zi a intalnirii, ministrii germani vor discuta despre bugetul federal pe anii 2006 si 2007.

Este de asteptat sa mai fie luate in discutie: introducerea salariului minim, reforma in domeniul medical si politica energetica a Germaniei. Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor Deutsche Bank, Germania va fi si in acest an campioana mondiala la export.

Reprezentantii institutuiei bancare germane afirma ca anul 2006 va fi unul extraordinar pentru economia Republicii Federale, estimandu-se o crestere a Produsului Intern Brut cu doua procente. Economistul-sef al Deutsche Bank, Norbert Walter, apreciaza ca imbunatatirea situatiei economice nu se datoreaza doar conjuncturii internationale ci mai degraba unei cresteri a competitivitatii.

Bloombiz.ro