Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania si Elvetia vor semna un acord pentru banii ascunsi in bancile elvetiene

Germania si Elvetia vor semna un acord pentru banii ascunsi in bancile elvetiene

Germania si Elvetia vor semna la 10 august un acord privind banii neimpozitati ascunsi in bancile elvetiene, institutiile de credit urmand sa plateasca doua miliarde franci (2,5 miliarde dolari) drept garantie incasarea taxelor de catre Germanoa, potrivit publicatiei SonntagsZeitung.

Secretul bancar foarte strict, care a permis Elvetiei sa-si construiasca o industrie bancara de mii de miliarde de dolari, a fost criticat puternic in ultima perioada si a cauzat dificultati in relatiile cu statele care vor sa depisteze evazionistii. Autoritatile au negociat cu oficiali din Germania si Marea Britanie acorduri bancare timp de mai multe luni. Liniile generale au fost convenite anul trecut, potrivit Mediafax.

Potivit unor surse bine informate, citate de SonntagsZeitung si citate de reuters, bancile din Elvetia vor plati doua miliarde de franci elvetieni Germaniei drept garantie ca persoanele care au depozite nedeclarate si vor plati taxele. Pentru Marea Britanie, garantiile vor fi de 500 de milioane de franci.

Daca Germania va incasa din taxe cel putin patru miliarde de franci, atunci garantia va fi inapoiata bancilor.

Germanii detin aproximativ 200 de miliarde de franci (202 miliarde de dolari) in conturi bancare netaxate din Elvetia. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1531 ori
Citeste mai multe despregermania elvetia banci elvetiene