Germania se pregateste de o noua criza la inceputul lui 2010

Joi, 20 August 2009, ora 12:36
1789 citiri
Germania se pregateste de o noua criza la inceputul lui 2010

Anuntata drept "iesita din recesiune", gratie cresterii economice de 0,3% in trimestrul aprilie-iunie 2009, Germania se pregateste de o noua criza financiara pentru inceputul anului 2010, informeaza Gandul.

Bundesbank (banca centrala) si Ministerul Economiei de la Berlin estimeaza ca multi exportatori ar putea ramane fara bani pana la sfarsitul anului, asadar vor apela la banci, pentru finantarea activitatii.

Dar, inca slabite de criza financiara din 2008, bancile ar putea sa refuze creditele, in lipsa unor garantii guvernamentale care ar putea ajunge pana la 250-300 miliarde euro.

"Trebuie sa avertizez ca este prea devreme sa vorbim de sfarsitul crizei financiare", a spus guvernatorul Bundesbank, Axel Weber, care a respins ideea raspandita in Germania ca criza s-ar fi datorat "importului de credite toxice" din SUA in sistemul bancar german.

Weber se asteapta la o criza financiara germana, cauzata de falimentul multor firme, in conditiile in care exporturile germane se vor prabusi cu 20% in 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza financiara, #recesiune, #exporturi, #faliment, #exportatori , #Germania