Germania se imprumuta la dobanzi negative

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 16:22
1490 citiri
Germania se imprumuta la dobanzi negative

Germania a strans miercuri peste patru miliarde de euro cu prilejul unei emisiuni de obligatiuni cu maturitatea la doi ani, iar dobanzile cerute de investitori pentru acest gen de obligatiuni au coborat pentru prima data in teritoriul negativ.

Cea mai mare economie a Europei a strans 4,17 miliarde de euro din vanzarea de obligatiuni cu maturitatea la doi ani la o rata medie a dobanzii de minus 0,06%, a anuntat Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) intr-un comunicat. La precedenta operatiune de acest tip, care a avut loc la finele lunii iunie, randamentele cerute de investitori au fost de 0,10%, iar cele mai scazute dobanzi inregistrate pana acum de Germania pentru bondurile pe doi ani au fost de 0,07%, in luna mai.

Germania este perceputa ca cel mai sigur imprumutator din zona euro, iar acest lucru se reflecta in scaderea dobanzilor de la inceputul acestui an. Berlinul s-a imprumutat deja la dobanzi negative pe o perioada de sase luni, iar costurile cu care Germania se imprumuta pe 10 ani au scazut recent la un nou nivel record (1,31%).

#Germania emisiune obligatiuni, #Germania imprumut, #dobanzi imprumut Germania, #Germania vanzare obligatiuni , #Germania