Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania pregateste un "superstat" UE cu taxe si bugete stabilite la Bruxelles

Germania pregateste un "superstat" UE cu taxe si bugete stabilite la Bruxelles


Germania pregateste un "superstat" european cu taxe si bugete stabilite la Bruxelles, potrivit unui document al Ministerului german de Externe, obtinut de Daily Telegraph in preajma vizitei lui David Cameron la Berlin.

Documentul ministerului german de Externe obtinut de publicatia britanica si intitulat "Viitorul Uniunii Europene" prevede crearea unui nou organism al UE - Fondul Monetar European - care sa preia controlul asupra tarilor cu probleme din zona euro. Textul prevede accelerarea politicilor de integrare pentru crearea unei uniuni a stabilitatii, primul pas catre "dezvoltarea unei uniuni politice". Totodata, statele care sunt prea mari pentru a fi salvate, precum Italia sau Spania, vor fi lasate sa intre in faliment.

Documentul avanseaza si ideea unei limitari a efectelor schimbarii tratatelor europene doar la zona euro. "Limitarea la zona euro a efectelor schimbarii tratatelor ar simplifica procesul de ratificare, chiar daca acesta trebuie derulat de toate tarile membre UE (drept urmare, referendumurile ar putea sa nu mai fie necesare, fapt ce ar afecta si Marea Britanie)", se arata in document.

Oficiali guvernamentali britanici au confirmat pentru Daily Telegraph ca guvernul a renuntat la solicitarea privind "repatrierea" unor puteri de la Bruxelles catre Londra, o miscare care ii va infuria pe parlamentarii conservatori, dupa cum comenteaza publicatia.

Vizita de vineri a premierului David Cameron la Berlin survine pe fondul unei tensionari a relatiilor germano-britanice. Seful Guvernului de la Londra critica refuzul Germaniei de a acorda Bancii Centrale Europene un rol mai mare in rezolvarea crizei datoriilor suverane in zona euro, in timp ce Berlinul este nemultumit de respingerea de catre britanici a taxei pe tranzactiile financiare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1109 ori