Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Der Spiegel:

Germania pregateste finantare pentru companiile din tarile afectate de criza zonei euro

Germania pregateste finantare pentru companiile din tarile afectate de criza zonei euro


Guvernul german pregateste un program de credite speciale pentru intreprinderile mici si mijlocii din Spania si Portugalia, si in cele din urma, si pentru cele din Grecia, anunta EFE, potrivit unor informatii publicate de cotidianul german Der Spiegel.

Creditele, cu dobanzi minime, vor putea ajunge la aceste companii prin intermediul Bancii germane pentru reconstructie (KfW, fondata in 1948, ca parte a Planului Marshall, n.r.). Institutia va acorda credite entitatilor financiare corespunzatoare din tarile mentionate, care le vor transfera la randul lor in economia reala.

Potrivit Der Spiegel, guvernul german ar fi dispus sa aduca astfel miliarde de euro in economiile tarilor din sudul Europei.

"In plus, urmaresc sa si oferim ajutor german bilateral", dupa cum explica ministrul german al finantelor, Wolfgang Schauble (CDU) intr-o scrisoare transmisa ministrului german al economiei, Philipp Rösler (FDP). El sustine ca un astfel de sprijin financiar vizibil ar avea efecte puternice din punct de vedere psihologic, intr-un timp relativ scurt.

In plus, ministrul german al finantelor mai sustine ca ar trebui flexibilizate conditiile UE pentru ajutorarea statelor aflate in criza, si aseamana situatia cu cea din Germania, imediat dupa caderea cortinei de fier si unificare.

"Consider ca situatia din unele state ale UE este absolut similara cu cea din Germania", mai scrie el, considerand ca tara sa are experiente bune din acest punct de vedere.

In Germania, Ministerele Economiei si Finantelor isi impart responsabilitatea pentru KfW.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1054 ori