Germania mizeaza pe un buget echilibrat in 2013

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 10:29
1225 citiri
Germania mizeaza pe un buget echilibrat in 2013
Wolfgang Schaeuble, ministrul de finante al Germaniei

Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a indicat faptul ca mizeaza pe un buget federal aproape echilibrat in 2013, potrivit unui interviu ce va aparea in publicatia Tagesspiegel am Sonntag, relateaza sambata AFP.

"Statul federal isi va tine probabil promisiunile inca in 2013 cu un buget aproape de echilibru, ceea ce inseamna cu trei ani mai devreme decat cere legea fundamentala (Constitutia germana)", a precizat ministrul, vorbind despre "un succes".

Potrivit previziunilor initiale ale ministrului, statul federal trebuia sa ajunga la echilibru bugetar in 2016.

"De asemenea, la nivelul landurilor, deficitele se diminueaza, in timp ce bugetele locale si cele ale caselor de asigurari sociale realizeaza deja excedente", a mentionat oficialul german. Potrivit lui, deficitul public total al Germaniei al tarii va scadea sub 0,5% din PIB in acest an.

La randul sau, ministrul economiei, Philipp Roesler, a declarat, intr-un interviu aparut sambata in cotidianul local german Saarbrucker Zeitung, ca doreste sa faca din asanarea bugetara,tema centrala a urmatoarei reuniuni a principalilor lideri de partide ale coalitiei guvernamentale, ce va avea loc la 4 noiembrie.

#buget Germania 2013, #Wolfgang Schaeuble buget Germania, #economie Germania 2013 , #Germania