Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania, locomotiva economica a Europei, are motorul inecat

Germania, locomotiva economica a Europei, are motorul inecat


Economia Germaniei, cea mai puternica din zona euro, a inregistrat o crestere sub asteptarile specialistilor in primele trei luni ale anului.

Dupa avansul de 0,7 in trimestrul precedent, ritmul de crestere al economiei germane a incetinit la 0,3, potrivit BBC, desi analistii prognozau o crestere de 5%.

Pe de alta parte, economia Frantei a accelerat in primele trei luni ale anului, inregistrand cea mai mare crestere din ultimii doi ani - 0,6%. Cresterea este cea mai puternica din al doilea trimestru al lui 2013, atunci cand economia Frantei a crescut cu 0,7%.

Luna trecuta, institutul francez de statistica anunta ca si consumul a fost in crestere cu 1,6 puncte procentuale in primele trei luni din 2015, in special datorita pretului scazut al petrolului si pe fondul unui euro slab. Si productia industriala a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere din ultimii patru ani, potrivit analistilor.

Germania a inregistrat o crestere economica in trimestrul al doilea

In ciuda consumului si a investitiilor in constructii si echipamente industriale in crestere, in Germania s-a inregistrat o scadere a exporturilor, ceea ce a pus frana economiei.

Oficiul german de statistica a aratat si ca preturile de consum au crescut cu 0,5% in luna aprilie, de la 0,3% in luna martie.

Inflatia in Germania, ca si in restul zonei euro, se incapataneaza sa ramana sub tinta de 2%, propusa de Banca Centrala Europeana. De altfel, BCE a lansat in luna martie un program extins de achizitii de active in zona euro in valoare lunara de 60 de miliarde euro, program menit sa redreseze economia zonei euro si sa evite riscul unei spirale deflationiste.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1776 ori