Germania isi pastreaza ratingul "AAA"

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 20:01
985 citiri
Germania isi pastreaza ratingul "AAA"

Fitch a confirmat, marti, ratingul maxim "AAA" al Germaniei, insa a avertizat ca statul se confrunta cu riscuri din cauza datoriilor din zona euro, confrom Mediafax.

Pentru asigurarea stabilitatii economiei germane este necesara o solutie a crizei datoriilor suverane care a obligat tari puternic indatorate din zona euro, Grecia, Irlanda si Portugalia, sa ceara sprijin international.

"Riscurile efectelor negative ale crizei datoriilor suverane in Germania raman ridicate", a declarat Maria Malas Mroueh, analist al Fitch.

Ea a facut referire la orientarea catre exporturi a economiei germane si la expunerile sectorului bancar la statele indatorate de la periferia zonei euro.La confirmarea ratingului, Fitch a mentionat revenirea puternica a economiei germane in 2010, cand a avut un avans de 3,5%, scaderea ratei somajului si investitiile mari.

Au aparut insa ingrijorari legate de cresterea economica viitoare, din cauza incetinirii activitatilor in strainatate.

Cresterea PIB-ului german a incetinit la numai 0,1% in trimestrul al doilea, iar analistii sunt ingrijorati in special in privinta exportului si a reticentei populatiei de a face cheltuieli de consum.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germania, #germania rationg.rating aaa, #rating maxim, # rating de tara, #fitch, #criza , #Germania