Germania, Franta si Marea Britanie sunt de acord cu introducerea unei taxe bancare

Marti, 22 Iunie 2010, ora 17:33
1352 citiri
Germania, Franta si Marea Britanie sunt de acord cu introducerea unei taxe bancare

Germania, Franta si Marea Britanie au publicat o declaratie comuna in care-si exprima acordul pentru introducerea unei taxe aplicabile activelor bancilor din aceste state, a anuntat ministrul britanic de Finante, George Osborne., citat de Mediafax.

"Francezii si germanii s-au alaturat Marii Britanii angajandu-se sa introduca o taxa pe activele bancare.

Intr-o declaratie comuna, cele trei guverne s-au angajat sa se asigure ca bancile aduc o contributie justa care sa reflecte riscurile pe care le prezinta", a afirmat Osborne.

In Marea Britanie, aceasta taxa va aduce statului venituri anuale de doua miliarde de lire sterline (2,4 miliarde de euro), a precizat el.

"In lumina acordului G20, potrivit caruia sectorul financiar trebuie sa aduca o contributie justa si substantiala pentru plata cheltuielilor asociate interventiilor guvernamentale in scopul salvarii sistemului bancar, guvernul francez, britanic si cel german propun introducerea unui taxe pe activele bancare", se mentioneaza in declaratia comuna.

Franta va da detalii referitoare la impozitarea propriilor banci in bugetul urmator.

Germania a anuntat cadrul general pentru o taxa bancara la sfarsitul lunii martie si va prezenta proiectul de lege in aceasta vara, potrivit textului declaratiei. 

#germania, # franta, # marea, # britanie, # taxe, # bancare , #Germania