Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania este tara europeana cu cei mai multi straini

Germania este tara europeana cu cei mai multi straini


Germania a fost anul trecut tara din Uniunea Europeana cu cei mai multi straini, acestia numarand 7,2 milioane, ceea ce inseamna 9% din populatia sa, fiind urmata de Spania cu 5,7 milioane de straini, echivalentul a 12% din populatie, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

Pe pozitiile urmatoare se situeaza Italia (cu 4,6 milioane de straini ce reprezinta 8% din populatie), Marea Britanie (cu 4,5 milioane si 7%), Franta (cu 3,8 milioane si 6%). In total, peste 75% dintre strainii rezidenti in statele UE se regasesc in aceste cinci tari.

In cazul Spaniei, din cei 5,7 milioane de straini, 2,3 milioane provin din alte state ale Uniunii Europene, iar 3,3 milioane sunt cetateni extracomunitari.

Pe ansamblul tarilor UE exista 33,3 milioane de straini, adica 6,6% din populatia totala, dintre care 12,8 milioane sunt veniti din alte state ale Uniunii si 20,5 milioane din state terte.

In termeni procentuali, Luxemburgul este tara care inregistreaza cea mai ridicata pondere a strainilor in populatia totala, aceasta fiind de 43%. Este urmat de Cipru, cu 20%, Letonia cu 17% si Estonia cu 16%. ├×arile cu cel mai ridicat procent al strainilor proveniti din alte state comunitare sunt Luxemburg (37%), Cipru (13%), Belgia si Irlanda (7% fiecare), Spania (5%) si Austria (4%).

Eurostat a furnizat si date cu privire la rezidentii din UE nascuti intr-o alta tara, anul trecut existand pe ansamblul celor 27 de state din UE 48,9 milioane de persoane in aceasta situatie, echivalentul a 9,7% din populatia totala a Uniunii. Dintre acestea, 16,5 milioane s-au nascut intr-o alta tara comunitara, iar 32,4 milioane intr-o tara din afara UE.

In Spania, numarul rezidentilor nascuti intr-o alta tara a fost de 6,5 milioane anul trecut, dintre care 2,3 milioane s-au nascut intr-o tara a Uniunii, iar ceilalti 4,2 milioane intr-un stat extracomunitar.

Cel mai ridicat procent al strainilor nascuti intr-o alta tara se inregistreaza in Luxemburg (32,5%), Cipru (23,1%) si Estonia (16,1%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1200 ori