Germania are prea multi bani. Trebuie sa cheltuie ca sa nu intre in criza

Luni, 26 Martie 2012, ora 09:15
1736 citiri
Germania are prea multi bani. Trebuie sa cheltuie ca sa nu intre in criza

FMI va cere Germaniei in viitorul raport al institutiei referitor la aceasta tara, sa majoreze cheltuielile publice pentru a proteja cresterea economica, care va fi pusa in pericol in anii viitori de procesul de imbatranire a populatiei.

Potrivit editiei de luni a saptamanalului Der Spiegel, Fondul va solicita autoritatilor de la Berlin sa cheltuiasca mai mult pentru dezvoltarea infrastructurii si stimularea cresterii economice, relateaza AFP.

Germania trebuie totodata sa incurajeze consumul privat si investitiile companiilor prin reforme fiscale, se mai arata in articolul care nu precizeaza sursa informatiilor.

Cu o populatie imbatranita, exista riscul ca potentialul de crestere a economiei Germaniei sa scada sub 1% in anii urmatori, avertizeaza FMI.

Somajul din Germania se afla la cel mai redus nivel de la reunificarea tarii, procesul de imbatranire a populatiei se accentueaza, iar companiile se confrunta cu un deficit de forta de munca specializata. Din acest motiv, responsabilii economici au cerut guvernului sa incurajeze imigratia pentru rezolvarea problemei.

Conform estimarilor guvernamentale, pana in 2020 numarul locurilor de munca vacante va ajunge la 1,8 milioane.

Pentru rezolvarea problemei, guvernul german a incercat sa faciliteze recunoasterea diplomelor strainilor si a relaxat conditiile pentru acordarea dreptului de rezidenta permanenta, reducand nivelul venitului minim necesar de la 66.000 de euro pe an la 48.000 de euro pe an.

#FMI Germania, #somaj Germania, #cheltuieli publice Germania , #Germania