Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania, acuzata de incalcarea legii privind stocarea datelor de telecomunicatii

Germania, acuzata de incalcarea legii privind stocarea datelor de telecomunicatii


Comisia Europeana a reclamat in justitie Germania din cauza legii privind stocarea datelor de telecomunicatii, cerand ca Berlinul sa fie sanctionat, printr-o amenda, pentru ca in decurs de doi ani nu a putut institui standarde europene de pastrare a datelor colectate.

Sanctiunea pecuniara pentru nerespectarea normelor europene se va aplica la adresa Germaniei de indata ce Curtea Europeana de Justitie isi va pronunta verdictul, pana cand Germania nu va adopta o noua legislatie in domeniul respectiv.

Fiecare zi de intarziere ar putea sa coste Berlinul circa 315.000 de euro

Conform normelor europene in domeniu, furnizorii de servicii de telefonie si Internet trebuie sa stocheze date despre conexiunile si locurile din care au fost facute apelurile. Aceste date trebuie sa fie transmise autoritatilor in cazul in care apare necesitatea investigarii, bunaoara, a unei crime.

Berlinul a urmat normele europene intre 2007 - 2010, inainte ca magistratii de la Curtea Constitutionala Federala sa le considere ca incalcand drepturile civile ale cetatenilor. Dupa aceasta, toate datele stocate au fost sterse, iar parlamentarii urmau sa imbunatateasca legislatia si sa o aduca in conformitate cu Constitutia germana. Coalitia de guvernamant de la Berlin nu a ajuns nici pana astazi la un consens in aceasta problema.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3324 ori