Germania, acuzata de incalcarea legii privind stocarea datelor de telecomunicatii

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 12:27
3480 citiri
Germania, acuzata de incalcarea legii privind stocarea datelor de telecomunicatii

Comisia Europeana a reclamat in justitie Germania din cauza legii privind stocarea datelor de telecomunicatii, cerand ca Berlinul sa fie sanctionat, printr-o amenda, pentru ca in decurs de doi ani nu a putut institui standarde europene de pastrare a datelor colectate.

Sanctiunea pecuniara pentru nerespectarea normelor europene se va aplica la adresa Germaniei de indata ce Curtea Europeana de Justitie isi va pronunta verdictul, pana cand Germania nu va adopta o noua legislatie in domeniul respectiv.

Fiecare zi de intarziere ar putea sa coste Berlinul circa 315.000 de euro

Conform normelor europene in domeniu, furnizorii de servicii de telefonie si Internet trebuie sa stocheze date despre conexiunile si locurile din care au fost facute apelurile. Aceste date trebuie sa fie transmise autoritatilor in cazul in care apare necesitatea investigarii, bunaoara, a unei crime.

Berlinul a urmat normele europene intre 2007 - 2010, inainte ca magistratii de la Curtea Constitutionala Federala sa le considere ca incalcand drepturile civile ale cetatenilor. Dupa aceasta, toate datele stocate au fost sterse, iar parlamentarii urmau sa imbunatateasca legislatia si sa o aduca in conformitate cu Constitutia germana. Coalitia de guvernamant de la Berlin nu a ajuns nici pana astazi la un consens in aceasta problema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania incalcare lege telecomunicatii, #lege stocare date telecomunicatii, #Germania norme europene telecomunicatii , #Germania