Germania a modificat legislatia: poate scapa mai usor de imigranti nedoriti

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 14:43
3166 citiri
Germania a modificat legislatia: poate scapa mai usor de imigranti nedoriti
Foto: Wikimedia

Berlinul a modificat legislatia privind repatrierea imigrantilor care nu indeplinesc conditiile de a primi azil in Germania, in incercarea de a se debarasa mai repede de strainii nedoriti.

Cancelarul Angela Merkel a anuntat ca 5 centre speciale vor fi deschise pentru a-i gazdui temporar pe cei al caror dosar de azilant a fost respins si, in acelasi timp, procesul de evaluare se va efectua mai repede, anunta BBC.

Cele cinci centre vor gazdui imigranti din tari considerate sigure, pe cei care au deja inderdictie de a mai intra in Germania si imigrantii necooperanti.

Politica portilor deschise practicata de Merkel este de asteptat sa aduca in tara peste 800.000 de refugiati din Siria, Irak si Eritreea numai in cursul acestui an.

In acelasi timp, gestul de larghete manifestat de Angela Merkel in fata refugiatilor este contestat atat pe plan intern, cat si de liderii altor guverne din Europa.

Ultimul anunt facut de Comisia Europeana arata ca, pana in 2017, alte 3 milioane de refugiati sunt asteptati sa intre in UE.

Procesul de acordare a dreptului de azil in Germania se va derula mult mai rapid.

Noua legislatie impune ca audierea persoanei sa fie facuta in maxim o saptamana, nu o luna ca pana acum, iar apelurile trebuie rezolvate in doua saptamani, si nu in 3 sau 4 luni.

La sfarsitul lunii trecut, Berlinul a anuntat ca intentioneaza a repatrieze 7.500 de imigranti din Afganistan, acestia provenind din zone unde nu se inregistreaza conflicte intre fortele guvernului de la Kabul si talibani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza refugiati, #numar refugiati Germania, #repatriere imigranti , #Germania