Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania a evitat la limita recesiunea in primul trimestru din 2013

Germania a evitat la limita recesiunea in primul trimestru din 2013


Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a evitat la limita recesiunea, inregistrand o crestere modesta in primul trimestru din acest an, sub estimarile economistilor.

In perioada ianuarie-martie 2013, Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut cu doar 0,1% comparativ cu trimestrul patru din 2013, cand declinul economiei a fost de 0,7%, fata de 0,6% cat s-a prognozat initial, a anuntat miercuri Oficiul federal de statistica (Destatis), transmit Bloomberg si Reuters.

Economistii se asteptau la o crestere de 0,3% a economiei germane in primele trei luni din acest an.

Redresarea economiei ar fi putut fi intarziata de iarna neobisnuit de lunga, care a afectat activitatea in sectorul constructiilor si increderea in afaceri, a apreciat Banca Centrala a Germaniei (Bundesbank).

Comparativ cu primul trimestru din 2012, economia germana a inregistrat un declin de 1,4%, in timp ce in ultimele trei luni din 2012 cresterea a fost zero, fata de un avans de 0,1% anuntat initial de Destatis.

Datele privind Produsul Intern Brut pentru intreaga zona euro urmeaza sa fie publicate de Eurostat miercuri la ora 12.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1354 ori