Gata cu monopolul retelei internet din Germania

Luni, 21 August 2006, ora 15:21
973 citiri

Comisarul european al telecomunicatiilor, Viviane Reding, a aprobat, luni, masurile autoritatii germane de reglementare din telecomunicatii de deschidere pentru companiile concurente a serviciului internet de banda larga, care a fost sub monopolul companiei Deutsche Telekom, relateaza AFP.Viviane Reding a trimis, in acest sens, un reprezentant, pentru a discuta cu autoritatile germane competente, a explicat Comisia Europeana, intr-un comunicat.

CE atrage atentia asupra faptului ca masurile vizate de operatorul german si notificate, in data de 21 iulie, la Bruxelles, au ca scop sa opreasca pozitia dominanta pe care Deutsche Telekom o are pe piata germana a internetului de mare viteza.

Comisarul Societatii de Informatii a mai spus ca "in ciuda unei presiuni politice considerabile, autoritatea germana si-a dovedit independenta si a cerut CE sa remedieze problemele de concurenta, frecvente pentru piata germana a internetului de banda larga".

Viviane Reding a adaugat ca aceste masuri nu trebuie sa se amane, deoarece "cu toate ca accesul la banda larga este deschis noilor intrati pe pietele din majoritatea statelor membre UE, de mai multi ani, autoritatii de reglementare din Germania i-au trebuit trei ani, de la intrarea in vigoare a regulilor de telecomunicatii europene, pentru a lua aceste masuri".

Din acest motiv, comisarul european incurajeaza operatorul german sa aplice, fara intarziere, masurile prevazute, pentru a asigura dreptul companiilor concurente si al consumatorilor din Germania de a profita de un regim de concurenta deschis. Viviane Reding s-a declarat convinsa ca aceste reguli le vor asigura servicii de o mai buna calitate consumatorilor si preturi mai avantajoase pentru accesul la internetul pe banda larga.