Ford ar putea vinde brandul Volvo grupului german BMW

Marti, 29 Mai 2007, ora 12:17
814 citiri

Grupul Ford Motor Co., care trece printr-o perioada mai dificila, planuieste sa vanda compania suedeza Volvo, iar grupul german BMV ar putea fi un posibil cumparator, afirma un cotidian suedez, citat de Reuters.

Cotidianul Goteborgs Posten a anuntat pe site-ul sau ca o sursa din cadrul companiei americane a precizat ca BMW analizeaza o posibila a achizitie a grupului Volvo.

Cotidianul Financial Times a anuntat intr-un mod asemanator la sfarsitul saptamanii trecute ca BMW se afla in discutii formale cu Ford privind achizitia companiei suedeze Volvo.

"Nu putem comenta privind aceste speculatiii, aceastra problema este de competenta proprietarilor Volvo", a declarat o purtatoare de cuvant a companiei suedeze.

Ford a achizitionat Volvo in 1999 si momentan compania suedeza face parte din divizia de automobile de lux a grupului american, din care mai fac parte si marcile Jaguar si Land Rover.

Ford nu ofera detalii defalcate privind performantele individuale ale brandurilor sale insa divizia sa de automobile de lux a inregistrat o pierdere de 327 milioane dolari in 2006.

Grupul Merrill Lynch a precizat ca Ford ar putea castiga peste noua miliarde dolari de pe urma vanzarii brandurilor de automobile de lux pe care le mai detine.

Directorul executiv al Volvo Cars, Fredrik Arp a declarat in martie pentru Reuters ca Ford este decis sa pastreze compania suedeza.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)